Güneş Kremi Mavi Işığa Karşı Nasıl Korur?

Güneş Kremi Mavi Işığa Karşı Nasıl Korur?

Güneşten korunma ihtiyacı artmaya devam ettikçe, insanlar güneş ışığına maruz kalma ve cilt kanserinden güneş yanığına ve cilt kararmasından güneş lekelerine kadar ciltte yaratabileceği tahribat konusunda daha bilinçli hale geliyorlar. Ama radarın altında uçmaya devam eden sessiz bir düşman var. Ne fazlası var? Mavi ışık olarak bilinen bu element tam önümüzde.

 Cihazlarımızı tıklamak için saatler harcamak hızla bir hobi haline geliyor, ancak bu alışkanlık vücudumuzda fiziksel sağlıktan zihinsel sağlığa kadar belirgin işaretler bırakıyor. Son zamanlarda yapılan araştırmalar, elektronik cihazlarımızdan gelen ışığın cildimize güneş ışığından daha derine nüfuz ettiğini göstermiştir.

Akıllı cihazlarınıza takıntılıysanız, mavi ışığın tehlikelerine daha fazla ışık tuttuğumuz için bu yazıyı kaydırmaya devam etmelisiniz.

Mavi Işık Nedir ?

 Mavi ışık, çıplak gözün görebileceği bir elektromanyetik ışık şeklidir. Kısa dalga boyu, yüksek enerji ve güçlü penetrasyon gücüne sahip ışık dalgaları sınıfına aittir. Halk arasında Yüksek Enerjili Görünür (HEV) ışık olarak bilinir.

New York merkezli kurul sertifikalı dermatolog Dr. Harley King, ”HEV ışığı öncelikle güneşten geliyor, ancak akıllı telefonlar, tabletler, televizyonlar ve bilgisayar ekranları tarafından da yayılıyor” diyor.

Kısa dalga boyunda ilerleyen bu ışığa düzenli maruz kalmak, erken yaşlanma gibi birçok cilt bakım sorununa neden olabilir.

Güneş Kremi Mavi ışığa Karşı Koruma Sağlar Mı?

Güneş kremi cildinizi foto hasardan koruyabilir, ancak tüm güneş kremleri aynı görevi sağlayamaz.

 Kimyasal filtreli güneş kremleri mavi ışık hasarıyla mücadele etmek için en uygunudur. Charms of Sun SPF 50+ Tinted Güneş Kremi bu koruyuculuğun mükemmel bir örneği.

Mavi ışık Cildinizi Yaşlandırıyor mu?

Cildinizi güneşin zararlı UV ışınlarından korumanız söylendi, ancak cildinizi önünüzdeki hasardan da korumalısınız – mavi ışık.

Bu güçlü ışık, serbest radikaller (reaktif oksijen türleri) oluşturarak cilt hücrelerine saldıran ”sessiz yaşlanma ajanı” dır. Oksijen türlerinin saldırısı, kollajen ve elastin gibi ciltteki hayati proteinleri parçalayan oksidatif strese neden olur. Bu proteinler parçalandığında, cildin yapısı bozulur ve kırışıklıklar, sarkma cildi, ince çizgiler, koyu halkalar ve göz torbaları gibi yaşlanma belirtilerini fark etmeye başlarsınız.

Bu ışık şekli cilde ultraviyole ışığından daha derine nüfuz ettiğinden, cilt bariyerini etkileyerek cilt tahrişine ve iltihaplanmasına neden olur.

Ek olarak, bu renkli ışık sirkadiyen ritmimizi bozarak uyku döngülerimizi etkileyebilir. Cihazlarımızdan gelen ışık ışınları gözlerimize nüfuz ettiğinde, uykudan sorumlu bir hormon olan melatonini bozarlar.

Ekranınıza ne kadar çok bakarsanız, vücudunuz o kadar az melatonin üretir ve bu da daha kısa uyku süresine neden olur.

Uyku eksikliği ile koyu halkalar, kabarık gözler, kırışık cilt ve ince çizgiler gibi bir dizi cilt sorunu ortaya çıkar. Güzellik uykunuzu almak için yatmadan önce akıllı cihazlarınızı kapatmanız gerektiğini duymuş olabilirsiniz – şimdi nedenini biliyorsunuz.

Cildi Mavi Işıktan Nasıl Koruyabilirim

Araştırmaya göre, cihazınızın ekranına bakarak 1 saat kadar zaman harcamak cildinizi etkileyebilir. 

Peki durumu nasıl düzeltebilirsin? Cihazlarınızın kullanımını durdurmak neredeyse imkansızdır, bu nedenle bu zorluğu kontrol altında tutmanın en iyi yolu yaşam tarzı alışkanlıklarınızı değiştirmektir.

Aşağıdaki yaşam tarzı değiştirme alışkanlıkları yardımcı olacaktır;

Keskin ışık ışınlarını engellemek için renkli gözlük kullanın.

Mavi ışık filtreli gözlük kullanın.

Yatmadan saatler önce telefonunuzu kapatın.

Ekranlarınızın parlaklığını azaltmak ve telefonunuzu gece moduna getirmek, ışığa maruz kalmayı kontrol etmede çok yardımcı olur.

Bu adımlar harikadır, ancak aydınlatmaya karşı çabalarınızı en üst düzeye çıkarmak için, her gün SPF 50+ ve renkli bir koruyucu olan Charms of Sun güneş koruyucusuna bağlı kalmanız gerekir.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir